Timo Kinnunen
Särkiniementie 16 A 41
70700 Kuopio
Finland

Klikkaa tästä palataksesi takaisin etusivulle - Click here to return back to the front page

Timon RMVB Videot

On the 9th October in 20016

Olen enkoodannut nämä RealMedia -tiedostot All Video to RM RMVB Converter -ohjelmalla, koska Realnetworks ei enää tue (eikä valmista) ilmaisia editori – ja konversio-ohjelmia. Se on sääli, sillä nämä videotiedostot ovat suhteellisen pienikokoisia, ja sopivat pienempimuotoiseen jakeluun mitä mainioimmin. Sellaisia konversio-ohjelmia, joilla näitä voi muuntaa yleisempiin tiedostomuotoihn, kuten esimerkiksi MP4 ja WMV -tiedostoiksi, on tarjolla pilvin pimein. Näissä konversioissa laatu tosin saattaa huonontua. Tässä käy niinkuin Charles Chaplinin filmeissä, joissa originaalit olivat hyvälaatuisia, mutta kopion-kopion-kopiot ...kopiot taas heikkoja. Tästä taas syntyi se vaikutelma, että vanhat mustavalkofilmit olisivat jo alunperin olleet rakeisia, ja täynnä häiriöjuovia. Älkää tekään siis tehkä kopion-kopioita. RealMedia tiedostojen toistoon soveltuvista soitto-ohjelmista mainittakoon ilmainen VLC -ohjelma, joka toimii useissa eri käyttöjärjestelmissä. Mäkissä paras kokeilemista soitto-ohjelmista on ilmainen MPV.

Little Darling

Klikkaa tästä ja katsele (hyvä mies) RMVB enkoodatun biisin Little Darling

The Diamonds -yhtye levytti aikoinaan tämän Little Darling -biisin, joka oli ensimmäisiä koskaan kuulemiani oikealla levysoittimella soitettuja single-levyjä. Levysoitin oli sellainen Philipsin sorvi, ja Philips Junior -vahvistimessa oli tehoja huikeat kaksi wattia. Kaiuttimet oli itse kootut laatikot, mutta noihin aikoihin se oli varmastikin parempaa kuin transistoriradio, ja pääasiahan oli että jotakin mökää jostakin kuului.

Älä mene metsään, poika

Klikkaa tästä ja katsele (hyvä mies) RMVB enkoodatun biisin Älä mene metsään, poika

Kaikissa lauluissa suorastaan kehoitetaan ihmisiä rientämään metsään, tai kuvataan heitä kävelemässä reippaina, kädet heiluen, puiden seassa – ja samalla laulaen jotakin matkalaulua, niinkuin Strengin Pekka. Sankarina vauhdin ja kohinan. Minä olen tästä metsäasiasta ihan eri mieltä, ja varoittaisin ihmisiä jyrkästi metsään menosta, sillä se voi alkaa pelottaa - mikä on aina sitä pahempi tosiasioille, mitä pahemmaksi se äityy. Toisaalta on hyvä tietää, että jos susi tulee ja syö, niin ei se ihan hetkessä käy, Jää aikaa puntaroida elämänsä tapahtumia monelta kantilta.

Zigi Ai-Ai-Ai

Klikkaa tästä ja katsele (hyvä mies) RMVB enkoodatun biisin Zigi Ai-Ai-Ai

Tämä on yksi niistä kolmesta biisistä, jonka latasin kerran systeemiin, joka sitten levitti niitä pitkin nettiä, ja tietenkään ei tarjottu edes mahdollisuutta päivittää niitä mitenkään, tai poistaa niitä kokonaan. Rahaakin luvattiin, mutta mitään ei kuulunut, vaikka biisit näkyivät Google -hakukoneessa, ja taitavat näkyä vieläkin. Kunnia siis meni, mutta maine kasvoi. Yhtä köyhänä siis ollaan edelleen, kun on oltukin.

Sing-Sing -Konnunsuo

Klikkaa tästä ja katsele (hyvä mies) RMVB enkoodatun biisin Sing-Sing -Konnunsuo

Sing-Sing on vankila, josta kerrottiin aikanaan Seura -lehdessä. Samaisessa lehdessä kerrottin myös ruotsalaisesta Longholmenista (lakkautettiin 1975), Dartmoorista, C-luokan vankilasta Devonissa – ja tietenkin Sing-Singistä, joka on New Yorkin osavaltiovankila. Minusta se vastasi jotakuinkin suomalaista Konnunsuon valkilaa, joka on lakkautettu. Laulussa puhutaan Konnun Pellestä, joka toimi Konnunsuolla vankilapappina. Seura -lehdessä oli hänestä juttu, jossa haastattelun aikan Pellen kimppuun kävi veitsineen joku miesvanki, jonka toinen vanki taltutti, ja pyyteli Pelleltä anteeksi. Mistä nämä kaikki saatanat nyt muistaakin ...

Hampaattomasta suust'

Klikkaa tästä ja katsele (hyvä mies) RMVB enkoodatun biisin Hampaattomasta suust'

Olen aina ollut lappilaisen joikamusiikin ystävä, vaikken olekaan lappalaista sukujuurta. Siinä nyt on vain niin koominen sävy, joka korostuu erityisesti tilaisuuksissa, joissa suuri kuoro joikaa täysin palkein. Koska joikaus kuulostaa siltä, että joikaajalla ei ole omia hampaita, niin siitä päästäänkin helposti siihen, että hampaattomuus on kunnon joikaamisen edellytys. Pitää olla oikeat poronpurijan leuat, ja tietynlaiset poskiontelot, että saa aikaan aidon nasaalisen saundin.

Meripoikatte veis

Klikkaa tästä ja katsele (hyvä mies) RMVB enkoodatun biisin Meripoikatte veis

Tämän laulun lyriikat on tehnyt raumalainen H.J. Nortamo, ja biisin on säveltänyt Aksel Törnudd. Tästä huolimatta minun oli ihan pakko tehdä oma versioni (ihan vaan vainionuolevin kunniaksi), ja varsinkin kun käytössäni oli nauhoitushetkellä Mikkelin kaupungin juhlasalin entinen piano, jossa oli mahtavat saundit. Nykyistä pianin olinpaikkaa sen tiedä, mutta varmaankin se on jokun rahalle ahneen mikkeliläisen kodin koristeena vieläkin.

Yli karvaisten vuorten kun kuljemme

Klikkaa tästä ja katsele (hyvä mies) RMVB enkoodatun biisin Yli karvaisten vuorten kun kuljemme

Tässä laulussa kerrotaan aluperin kasteisten vuorten yli kulkemisesta, mutta minusta voitaisiin aivan yhtä kyvin kulkea yli karvaisten vuorten – käsivarret reippaina heiluen sivuilla, ja ilman täyttyessä kuorolaulun mölinästä, kun kulkijat veisaavat matkalauluaan.

Viskii ruukussa (Whiskey In The Jar)

Klikkaa tästä ja katsele (hyvä mies) RMVB enkoodatun biisin Viskii ruukussa (Whiskey In The Jar)

Tämä lienee kansanlaulu – ja niihän se onkin – jota sopii koveroida niin paljon kuin vain mahdollista. Olen värkännyt tähän omat sanat, koska en ole pitänyt niistä suomennoksista, joita on vastaani tullut. Kertosäehän ei merkitse mitään alkuperäistekstissä, ja niinpä sillä ei ole merkityssisältöä minunkaan suomennoksessani.

Aalstaarpanti

Klikkaa tästä ja katsele (hyvä mies) RMVB enkoodatun biisin Aalstaarpanti

Minulla ei ole koskaan ollut omaa bändiä, eikä tässä videossa pällistelleet hemmotkaan olisi voineet bändiä muodostaa, mutta elin niiden kanssa reilun vuoden. Miten kuten. Sinä aikana sain esiintyä televisiossa lyhyen soittokappaleen ajan – joskin minusta näkyvät siinä vain kengänkärjet. Mutta kuitenkin. En minä enää haluaisikaan minkäänlaista bändiä, koska en kaipaa bändielämää, enkä keikkabussuen loppuukuluneita vitsejä, ja ähiseviä kylkeen tunkevia tytönpunkeroita, eli faneja.

Äiti saammeko hakea postin?

Klikkaa tästä ja katsele (hyvä mies) RMVB enkoodatun biisin Äiti saammeko hakea postin?

Luin pienenä Anni Swanin opettavaisen yläluokkalaisia kirjoja, joissa kuvattiin kadonneita ja kadotettuja lapsia, jotka paljastuivat ylhäissyntyisiksi, kuten Tottisalmen perillinen, joka oli aikansa Tukholmassa ilkeän suutarimestari Simolinin komennossa, josta kuitenkin karkasi Ränni-Pellen avustuksella takaisin Suomeen ja Tottisalmelle. Swanin kirjoissa kuvattiin myös parempien piirien harrastamaa nuorten tyttöjen kasvatusta, jossa näille vakuutettiin, että herraslapset ovat erittäin, ja kadunlapset erittäin, ja että herraslasten ei sopinnut rynnätä hakemaan postia.

Kaks kisälliä kulki

Klikkaa tästä ja katsele (hyvä mies) RMVB enkoodatun biisin Kaks kisälliä kulki

Tässä on kansan itsensä tuotoksena syntynyt laulelma, jota on laulettu tuhansilla juopponuotioilla, ja iloiset murrosikäisten poikien mölykuorot ovat tätä toistaneet tuhanten rantain partahilla. Tiedämmehän toki, että ei se juopon elämä nyt niin onnellista ole, ja että viinajärveen hukkuminen saattaa olla enämpi tuskainen kokemus, mutta mitäpä juoppo ei tekisi itseään pettääkseen. Mutta juopon tuurilla ne selviäisivät tästäkin koettelemuksesta ... ja rientäisivät taas kuppamaan sukulaisiaan ja entisiä ystäviään.