Timo Kinnunen
Särkiniementie 16 A 41
70700 Kuopio
Finland

Klikkaa tästä palataksesi takaisin etusivulle - Click here to return back to the front page

Klikkaa tästä palataksesi takaisin sivulle Timon oivasivu Oivasta - Click here to return back to the page of Timos' Oiva's page about Oiva

Timon oivat Oivavideot

Lemmikkien videointi on nykyään helppoa, kun on kännykkäkamerat ja niissä sopiva automatiikka. Kaitafilmien aikana piti tarkkaan harkita milloin kuvasi, ja missä – koska kaitafilmaus oli kallista. Filmi piti lähettää ulkomaille kehitettäväksi liikken kautta postissa, ja parin-kolmen viikon kuluttua saattoi jo odotella valmista filmiä kotiin katsottavaksi. Tuloksen näki monta viikkoa jälkikäteen, kun nykyään tuloksen näkee välittömästi, ja otoksen voi uusia. Toisaalta on odotettavissa, että tällaiset videoklipit häviävät helposti bittitaivaaseen, koska vain harva osaa arkistoida ja tallentaa niitä niin, että löytää myöhemmin haluamansa vuosienkin päästä. Näissä videoissa kuvataan sprinkku Oivan toilauksia, ja niistä saa olla mitä mieltä itse kukin haluaa.

Oiva vuonna 2013

Klikkaa tästä katsoaksesi videon Oiva panee oven kiinni (MP4 formaatissa)

Video on tallennettu 18.6.2013. Tässä videossa Oiva osoittaa oppineisuuttaan sulkemalla kaapin oven. Hyvä saavutus kaksikuukautiselta riiviöltä. On selvää, että tällaisten videoiden kuvaaminen vaatii huomattavaa siristelykeskittymistä, niinkuin Pieneltä Suurelta Mieheltä hänen pistoolisankasiharjoittelunsa alkuvaiheissa.

Klikkaa tästä katsoaksesi videon Oiva ja sen veli (MP4 formaatissa)

Video tallennettu 20.07.2014. Tämä video on otettu vanhalla Nokia 6700 Classic -puhelimella, eli ainakin äänenlaatu on heikonpuoleinen, vaikka kuva onkin siedettävä. Tässä videossa Oiva peuhaa veljensä kanssa, joka on kookkaampi ja vahvempi, mutta toisaalta Oiva on ketterämpi ja kenties hieman ovelampikin. Kyseessä oli oikeastaan trimmausreissu, ja taitaa olla ihan sattuma että veli tuli tavattua. Hyvä niin.

Klikkaa tästä katsoaksesi videon Oivan metsästysharjoitus (MP4 formaatissa)

Tämä video on tallennettu 9.8.2013, ja siinä kuvataan Oivan reaktioita imurointiin. Olen kuullut, että useimmissa tapauksissa koira pakenee imurointia esimerkiksi sängyn alle, mutta Oiva on toista maata: se hyökkää heti. Rohkeus on hyvä asia, kun siihen yhdistyy järki, ja onneksi Oivalla on kumaakin.

Oiva vuonna 2014

Klikkaa tästä katsoaksesi videon Oiva ja Ransu (MP4 formaatissa)

Video tallennettu 20.07.2014. Tässä Oiva ulkoiluttaa lempileluaan Ransua. Tästä hetkestä lähtien Oiva otti Ransun mukaan myös metsälenkeille, ja se on itse asiassa ainut lelu, jonka Oiva on aina tuonut kotiin. Muita lelujaan se saattoi jättää matkan varrelle. Esimerkiksi Pantteri on vieläkin haussa, mutta Mato ja Pörrikkä ovat tallessa – Kärpästä nyt puhumattakaan....

Klikkaa tästä katsoaksesi videon Oiva tiedottaa (MP4 formaatissa)

Video on tallennettu 21.12.2014. Tässäpä oiva video puheliaasta Oivasta, sillä hän on todella oivallinen ja puheripulias. Oiva kommunikoi tällä tavalla jodlaten, ja ei ole sanottua etteikö hän oppisi joku päivä artikuloimaan oikein kunnolla. Tässä videossa hän sanoo: Tuolla oven takana imuroidaan, ja koska en itse pääse sinne juuri tällä hetkellä, niin voisitko käydä tarkistamassa asian?